HelpBook обзор: Пътни неволи на шофьори и пешеходци в София

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата на Investor Media Group

12.10.2019 | 10:01 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook обзор: Пътни неволи на шофьори и пешеходци в София

В днешния обзор на платформата Helpbook.info сме събрали няколко сигнала от последните дни, описващи пътни неволи на шофьори и пешеходци.

В столичния квартал "Княжево" главна улица е осеяна с множество дупки и липсващи павета. Дълбоките ями са като истински кратери и трошат джантите на колите. Друг от проблемите е тесният път, по който минават автобуси на градския транспорт, и при нужда от разминаване автомобилите са принудени да се качат директно върху тротоара.

Изпратиха ни и снимки от район "Подуяне", на които се вижда нагло паркиране директно върху пешеходна пътека, а самият водач явно не го интересува, че пречи на преминаването на пешеходците и завиващите коли.

В ж.к. "Лагера" пък квартална градинка е превърната в импровизиран незаконен паркинг. Потребителят апелира да се вземат своевременни мерки за прекратяване на тази вредна практика от съседи и временно пребиваващи като е нужно да се поставят колчета и заграждения.

С интересен казус ни запознаха от столичния квартал "Младост“ 1. Неотдавна от Общината поставили знак за забранено паркиране и табела, че колите ще бъдат вдигани от паяк, но както е видно от снимките забраната абсолютно и масово не се спазва. Нашият потребител подчертава, че част от живущите твърдят, че това е частна собственост, Общината няма право да поставя такъв знак и моли за проверка на случая.

В същия квартал, но на съседна улица, от месеци преседява фирмен автомобил, претърпял катастрофа, който видимо не е в движение. Според автора на сигнала в квартала паркирането е особено трудно и не смята за редно колата да заема излишно паркомясто.

За липса на капаци на отводнителни шахти е поредният сигнал от наш потребител. Локацията е район "Люлин", на бул. "Дертлиев", точно след спирката на автобус 310. Шахтите се намират точно до бордюра и съществува реална опасност от пропадане на хора и автомобили.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook 

Харесайте страница ни във Facebook ТУК