HelpBook: Ремонти по улиците, а след тях мръсотия, прах, отпадъци...

Ако видите нередност, алармирайте в платформата на Investor Media Group

04.10.2019 | 17:21 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook: Ремонти по улиците, а след тях мръсотия, прах, отпадъци...

Множество сигнали от различни части на страната постъпиха в платформата на Helpbook.info, касаещи замърсени площи след извършване на строително-ремонтни дейности.

В район "Изгрев“ след разкопаване за подмяна на тръби ремонтът приключва и дупките биват зарити, но седмица по-късно тя не е асфалтирана, а купчините с камъни си стоят по средата, по цялото протежение на улицата и тротоара, като създават опасност за движението, а от купчините с пясък се разнася прахоляк навсякъде. Апелът е за незабавно възстановяване на настилката и почистване на отломките.

Същото положение се наблюдава в квартал на Русе. След започнат още лятото ремонт на улица, който все още не е довършен, отпадъците са нахвърляни пред жилищен вход и явно са "забравени“ от работниците.

Получихме сигнал и от София за площадка пред вход на блок в окаяно състояние. Ето какво пише нашият потребител: "Площадката е в окаяно, изключително лошо състояние. Асфалтът е напукан, издълбани са дупки, получили са се и вдлъбнатини, в които се събира вода и не може да се стигне до входа, без да се мине през локвите и калта. Във входа живеят трудно подвижни възрастни хора, както и 5-6 семейства с малки деца и бебета. Недопустимо е да газим в локви и кал, за да излезем или да се приберем в собствения си дом. За да стигнем до работа, трябва да излезем от входа с гумени ботуши, за да не се намокрим. Моля за спешна реакция, предвид настъпването на сезона с най-много валежи."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook