Четвърта градска болница в София се сдоби с нова модерна апаратура

Средствата са осигурени от Столичната община

02.10.2019 | 17:15 Редактор: Ралица Братанова
Четвърта градска болница в София се сдоби с нова модерна апаратура

Нова медицинска апаратура, за която бяха осигурени средства от Столична община, получи Четвърта градска болница в София.

Апаратурата е за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза, онкологични заболявания в областта на коремната хирургия, за диагностика и лечение на заболявания на отделителната система.

Високотехнологични апарати вече има в отделението по образна диагностика, вътрешно, хирургичен блок и урология.

Нов апарат за мамография и ехограф вече се ползват за диагностициране и лечение на пациентите, пише Dnes.bg.

За закупуване на техниката Столична община е отпуснала 400 000 лв., а болницата е получила още 600 000 лв. по програма "Джаспър".

"За 4 години Столична община е инвестирала 1,2 млн. лв. в IV Градска болница. По "Джаспър" се финансират проекти само ако болницата е добре управлявана. С новата апаратура изследванията на пациентите стават по сигурни, по-точни и се повишава качеството на здравната услуга в общинската болница, коментира ресорният зам.-кмет Дончо Барбалов.

Той добави, че за последните 4 години Столична община е инвестирала 55 млн. лв. в общинското здравеопазване.

Средствата са за дофинансиране на здравни услуги, които не се покриват от здравната каса, за ремонти на сградите на болници и ДКЦ-та и закупуване на нова и модерна апаратура.

"Инвестициите са направени след подробен анализ на лечебните заведения. Ще продължим да работим на базата на анализи, които ни показват къде и от какво има нужда в системата на общинското здравеопазване", допълни той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК