Новината за пребитото 7-годишно дете в Долни Богров се оказа фалшива

Пред Bulgaria ON AIR директорката на училището отрече за подобен инцидент

01.10.2019 | 17:45 Редактор: Василена Василева

Мистерия около пребито дете. Тази сутрин се появи информация, че 7-годишно дете е настанено в "Пирогов" след побой в училищен двор. От лечебното заведение първоначално потвърдиха за приет пациент на 7 години с травми по гръдния кош, но по-късно поясниха, че момчето е изписано без сериозни оплаквания. Пред Bulgaria ON AIR директорката на училището отрече за побоя. По случая няма жалба и в полицията. Имало ли е бой между ученици в Долни Богров всъщност?

Ирена Стамболиева е директор на училището в Горни Богров, в което учи дедето, сочено за бито. Тя е категорична, че инцидент няма нито в училището ѝ, нито в това в Долни Богров. Записано е преди две седмици в първи клас. Семейството се върнало от чужбина. Вчера обаче негов роднина настоял да го отпише. 

Той си тръгнал с детето, а минути след това в Спешна помощ е бил получен сигнал за бито дете в училищен двор. В 17.00 ч. линейката пристигнала на адреса, който не е двора на училището, а в къщата на въпросният роднина - Момчил. 

Детето е било транспортирано в "Пирогов", но не е хоспитализирано. Роднините му съобщили на директора, че ще представят извинителна бележка за коремни болки и още утре то ще бъде на училище. 

Кметът на район "Кремиковци" също потвърди – информацията за бито дете не отговаря на истината. А информацията на полицията е за спречкване между две деца.

Органите на реда са образували преписка по случая. Остава загадка как фалшивата информация е стигнала до медиите като предварително потвърдена.

Репортаж на Гита Манолова.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК