Тежко остава състоянието на работниците от ТЕЦ "Марица Изток"

Единият от тях е с мозъчно сътресение, вторият в кома, на изкуствено дишане с тежка интоксикация

01.10.2019 | 12:35 Редактор: Василена Василева

Двамата работници, които пострадаха при инцидент в ТЕЦ "Марица Изток" 1, остават в тежко състояние. Те са настанени в Университетската болница в Стара Загора. 

Единият от тях, който е с мозъчно сътресение, е претърпял черепно-мозъчна операция. Вторият пострадал работник, на 42 години, е в кома, на изкуствено дишане и с тежка интоксикация. 

Инцидентът стана около 16.30 ч. на 30 септември. Работниците е трябвало да почистят шахта на станцията за битови отпадни води на територията на централата. 

"Спасителен екип организира незабавна евакуация веднага след инцидента. Започна разследване за първопричините, довели до него. Подобно нещо досега не се е случвало. Следим много внимателно състоянието на пострадалите и ще направим всичко възможно за възстановяването им", каза пред Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на отдел "Експлоатация" на "Ей И Ес България" Тодор Бележков.

При отварянето на шахтата единият мъж е вдишал токсични газове и е паднал в нея. Вторият работник се е опитал да го извади, но и на него му прилошало, допълни още той.

Ръководството на "ЕЙ И ЕС България" следи изключително внимателно състоянието на двамата пострадали и е готово да предприеме всички необходими действия за осигуряване на тяхното лечение", пише и в становището на ТЕЦ-а. 

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на средна телесна повреда. 

Причините за злополуката се изясняват от представители на Инспекцията по труда и на полицията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК