Рокади в БАБХ: Проф. Паскал Желязков е новият изпълнителен директор

Назначен е и нов заместник-директор, но мотиви не се посочват

24.09.2019 | 21:46 Редактор: Василена Василева
Рокади в БАБХ: Проф. Паскал Желязков е новият изпълнителен директор

Рокади в Българската агенция по безопасност на храните. Паскал Желязков заменя Дамян Илиев като изпълнителен директор на агенцията. Назначен е и нов заместник-директор, но мотиви не се посочват. 

Смяната обаче не беше неочаквана след кризата с африканската чума по свинете. Още в началото на миналия месец земеделският министър Десислава Танева съобщи, че ще има "кадрови и организационни промени в агенцията по храните, но не можем да ги направим в пика на кризата, при която имаме нужда от хора на терен". 

Назначен е и нов заместник-изпълнителен директор д-р Марияна Шумова, която към момента изпълнява длъжността началник отдел в дирекция "Граничен контрол". 

Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Тя ще заеме позицията на доц. д-р Тодорка Янковска - Стефанова, д.в.м. 

В съобщението за рокадата от БАБХ не посочват мотиви. Изпълнителният директор на БАБХ и заместниците му се назначават от премиера по предложение на земеделския министър.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК