Илхан Кючук: Очаквам безпроблемно изслушване за Мария Габриел в ЕП

Ресорът е важен и ресурсен, заяви евродепутатът в "Броксел 1"

21.09.2019 | 12:20 Редактор: Ралица Братанова

"Очаквам безпроблемно изслушване за Мария Габриел, защото тя има опит като еврокомисар през последните три години. Успехът на българския еврокомисар, независимо как се казва и от коя политическа сила е предложен, е успех и за България", коментира Илхан Кючук.

По думите му затова са предложили на колеги си в Страсбург да имат предварителна среща с госпожа Габриел. 

"Мария Габриел изложи своите аргументи - какво е постигнала последните три години, изложи своите очаквания, даде повече информация за ресора, който ѝ предстои, всеки един от българските евродепутати имаше възможност да зададе въпроси и да прави коментари", допълни евродепутатът.

По думите му те са осъзнали, че ресорът е важен и ресорът е  ресурсен.  

"Но тук има една важна задача – традиционно има много голяма битка, когато говорим за многогодишната финансова рамка. България има абсолютната необходимост да работи за запазване на сегашното положение в многогодишната финансова рамка за обща селскостопанска политика и за политиката по кохезия", допълни Кючук.

Той каза още, че с новия ресор и с идеята да бъдем напредничава държава, ние трябва да подкрепим усилията на госпожа Габриел да има добър ресурс, с който да изпълнява възложената политика. 

"Азбучна истина е, че иначе и най-добрите намерения не могат да се случат. Мисля, че ресорът отразява съвременните тенденции, които стоят пред ЕС и в глобален мащаб - пред света. Този ресор има всички възможности да бъде разгърнат и това задължава госпожа Габриел да бъде добър и отговорен еврокомисар, защото в крайна сметка за нея ще се говори като български еврокомисар", заяви евродепутатът.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1", събота, 17:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК