Хладно утро, но слънчево и топло време за първия учебен ден

От четвъртък есенното време ще се усети

16.09.2019 | 07:41 Редактор: Тодор Петров

Утрото ще бъде хладно с температури от 11 до 16 градуса, а по високите западни полета - 7 до 10 градуса. През днешния ден обаче ще бъде предимно слънчево. Разкъсана облачност се очаква само над източната половина на страната. 

Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева в сутрешната си прогноза.

Вятърът ще бъде слаб, в Дунавската равнина - до умерен от северозапад. Следобедът ще бъде топъл и с максимални температури от 28 до 33 градуса, по брега на морето 25 до 28. 

На морето отново се гответе за слънце през по-голямата част на деня. В сутрешните часове по южното крайбрежие ще има разкъсани облаци. Вятърът ще бъде слаб, следобед - до умерен. 

Във вторник късното лято ще продължи с предимно слънчево време, със свежо утро и горещ следобед - максималните температури ще достигат до 34, 35 градуса. В сряда все още над южната половина на страната ще остане горещо, но от северозапад вятърът ще се усилва и ще започне застудяване и заоблачаване. 

От четвъртък вече есенното време ще се усети, като в цялата страна температурите чувствително ще се понижат. Ще бъде хладно и ветровито с разкъсана и променлива облачност. На много места ще превали - по-съществено над южните и източните райони. 

В петък преваляванията ще спрат и облаците ще се разкъсват. 

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК