Паркингът до метрото на стадион "Васил Левски" отваря през октомври

Той разполага със 193 места

12.09.2019 | 19:40 Редактор: Василена Василева

В средата на месец октомври месец се очаква да бъде готов подземният паркинг при метростанция "Стадион Васил Левски". Той ще може да се използва от хората по системата "Паркирай и пътувай", съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Разполага със 193 места за паркиране и при пътуване с метрото паркирането ще е безплатно. Центата за тези, които само паркират колата си, но не използват столичното метро, ще бъде като за "Зелена зона" - 1 лв. на час.

"Целта на буферните паркинги е да стимулираме хората да ползват метрото", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери по-рано довършителните дейности по обекта.

До този момент буферните паркинги към метрото са 5. Те разполагат с общо над 2200 места. Средната им годишна запълняемост е над 60%, като този на Бизнес парк София достига 100%.

В програмата на ЦГМ е предвидено да се довършат и изградят още три паркинга за 492 места. Те се намират на бул. "Сливница", при Централна гара и в кв. "Надежда 1".

В момента със строителството на третата линия на метрото се изграждат още 3 паркинга в район "Овча купел" за около 700 места.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК