Прокуратурата публикува доклади на Малинов до руснаците

Заличена е само информацията, която засяга права и интереси, както и лични данни на трети лица

12.09.2019 | 16:51 Редактор: Василена Василева

Прокуратурата публикува част от докладите и документите, които е правил обвинения в шпионаж председател на "Русофили" Николай Малинов.

Заличена е само информацията, която засяга права и интереси, както и лични данни на трети лица, съобщават от държавното обвинение.

"На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, прокуратурата ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите", съобщават от прокуратурата.

Те се разпространяват с разрешението на наблюдаващия прокурор.

Документите са на руски език. От тях става ясно, че "Русофили" са съсредоточили своята дейност в няколко основни направления, с които да се противодейства на прозападното влияние у нас - създаване и поддържане на сайтове, създаване на влиятелен аналитичен център, създаване на собствен телевизионен канал и прерастването на "Национално движение Русофили" в партия. Достигането на целите можело да стане само със силни медии, чрез които да прокарват идеите си.

Малинов призовава за помощ, тъй като движението няма да се справи само със собствени сили. Той описва целите и постиженията на "Национално движение Русофили", сред които личат възобновяване на изучаването на руски език в детски градини, изграждане на паметници на руски исторически личности, подпомагане на студенти да следват в Русия и др.

Всички документи можете да видите тук

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК