Предимно слънчево време ни очаква и през днешния ден, градусите между 30 и 35

В сряда и четвъртък през страната ще премине размит атмосферен фронт

03.09.2019 | 08:08 Редактор: Василена Василева

Предимно слънчево време ни очаква и през днешния ден. Над Западна България с временни увеличения на облачността, без валежи. Минималните температури ще от 12 до 17 градуса, максималните - между 30 и 35 градуса, в София около 30. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са около 28°-29°. Температурата на морската вода - 26-27°. 

Над планините също ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°. 

В сряда и четвъртък през страната ще премине размит атмосферен фронт. Ще има временни увеличения на облачността и на места в следобедните часове, главно в планинските и източните райони ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Вятърът в цялата страна отново ще се ориентира от североизток, по Черноморието - от север, ще бъде слаб до умерен. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса. 

В петък и в събота над източната половина на страната ще бъде предимно слънчево, а над западната ще има повече облаци с условия за кратки валежи, на повече места в съботния ден. Преобладаващите максимални температури ще са предимно между 27° и 32°.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК