HelpBook: Столичани алармират за опасно кръстовище!

Шофьорите по бул. "Скобелев" се движат със скорост, доста по-висока от позволената

02.09.2019 | 14:11 Редактор: Василена Василева
HelpBook: Столичани алармират за опасно кръстовище!

За серия от проблеми сигнализира зрител на Bulgaria ON AIR в онлайн платформата HelpBook във връзка с движението по столичния бул. "Генерал Скобелев" и ул. "Партений Нишавски". 

Шофьорите по бул. "Скобелев" често се движат със скорост, доста по-висока от позволената за населено място, особено когато се спускат от пл. "Руски Паметник". Но по-голямата опасност идва от левия завой и в двете посоки. Светофарната уредба позволява едновременното продължаване направо и завой наляво и в двете посоки. По този начин водачите, правещи ляв завой, поради тежкия насрещен трафик предприемат рисковани маневри. 

А още по-лошото е, че едновременно с това преминават и пешеходци, които трябва да отварят очите си на четири за внезапно появили се автомобили, движещи се с голяма скорост. Положението става още по-тежко, когато коли от насрещното движение преминат на жълто-червен сигнал. 

Въпросното кръстовище се ползва от голям брой пешеходци. В близост до него е голям хранителен магазин и входът на парк "Възраждане". Почти постоянно пресичат деца и майки с колички. Пешеходците са под постоянна заплаха да бъдат "пометени" от коли, опитващи се да избегнат поредният потенциален сблъсък с друг автомобил. 

В сигнала зрител посочва, че е ставал свидетел на множество "нахлувания" на тротоара от страна на коли, участващи в ПТП. 

Ако и вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК