Преди ЦСКА-"Левски": СДВР предприема мерки за охрана

Полицаите предупреждават, че е възможно да има затрудняване на движението в центъра

01.09.2019 | 12:18 Редактор: Ивайло Николов
Преди ЦСКА-

СДВР предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в София във връзка с футболната среща днес между отборите на ЦСКА и "Левски", която ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски" от 17:45 час.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач, посочват от пресслужбата на МВР. 

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. 

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). 

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.
 
За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15:45 часа. Дмес билети на касите на Националния стадион "Васил Левски" не се продават.
 
СДВР предупреждава още, че заради футболната среща е възмоно затруднение на трафика в центъра на София в следобедните часове.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR) 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК