На косъм от трагедия и 20-годишен герой: Ватман заряза трамвай заради храна

Майката на Мануел разказа за случката във Facebook

29.08.2019 | 16:37 Редактор: Анисия Иванова
На косъм от трагедия и 20-годишен герой: Ватман заряза трамвай заради храна

20-годишният Мануел спря трамвай без ватман в центъра на София. Случката е станала преди два дни, а вчера майката на момчето разказа подробности в социалната мрежа.

"Гордея се с моя 20-годишен син Manuel Georgiev и мъжката му постъпка, която е предотвратила потенциална катастрофа с трамвай в центъра на София вчера", пише тя във Facebook.

Ето го и разказа на Мануел: "На трамвайната спирка на Попа съм, посока "Гарибалди" и чакам трамвай, спира един от тези зелените, аз не се качвам на него, защото чакам следващия. Там светофарът е бавен и както си чакам в един момент забелязвам, че трамваят започва бавничко да се движи назад.

Първо си помислих, че ватманът нещо е бил прекалено напред и се прибира да не пречи на кръстовището. Малко по малко обаче набира скорост, назад е наклон към стадиона, а трамваят е тонове желязо. И в следващия момент ме подминава най-предната част с кабинката и там няма никой. Първоначално ми стана странно: "я гледай, трамвай без ватман се търкаля назад..".

И в следващия момент: "ОМГ ТРАМВАЙ БЕЗ ВАТМАН СЕ ТЪРКАЛЯ НА СВОБОДЕН ХОД!!!" Някакви хора наоколо също гледат и викат: "аа няма ватман вътре"! 

Мануел взима нещата в свои ръце и реагира светкавично.

"Удрям един спринт, трамваят вече е на 20-ина метра от спирката и се засилва. Предната врата е отворена, скачам в движение, влизам в кабинката. Гледам една ръчка, изглеждаше като да е спирачка, дърпам я - нищо не става!

Сядам в седалката, има два педала, викам си - все един от тях ще е спирачка. Десният се оказа правилният, а като го натиснеш докрая звъни звънецът! Аз съм стъпил напълно на него".

В този момент от магазинчето на ъгъла излиза объркана ватманката с храна в ръка.

"Гледа трамвая ѝ на 50 метра надолу и аз на нейното място. В другата посока минаваше трамвай, ватманът спря, щото е видял от другата страна на светофара цялата случка. А пътниците бяха 10-ина възрастни дами, всички овикаха ватманката как може да ги остави без спирачка. Тя натисна някакво копче и се оправдава: "ама тя спирачката явно не държи".

Слизам аз, някакви хора ме поздравяват, един ме пита: "Ама ти откъде знаеш как да караш трамвай?".

Смея се: "Мии, не знаех, че мога..."

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК