Скандал в СМГ: Ученици и родителите се обявиха против преподавател

Те сигнализираха срещу начина на обучение и отношение към децата

28.08.2019 | 19:00 Редактор: Ралица Братанова

Родители на ученици от 10 клас на Софийската математическа гимназия подадоха сигнал до Bulgaria ON AIR срещу начина на обучение и отношение към децата им от страна на учител по Български език и литература.

Проблемите с преподавателя по български език и литература започват още в 8 клас - оказва се, че учениците нямат учебник, по който да изучават материала, определен от министерството. В 9 клас учебник вече има, но се появяват други проблеми. 

"Първо - не беше преподаден материала за творчеството на Христо Ботев и Пенчо Славейков. Не запознава учениците предварително с критериите за оценяване. През цялата година не е върнал нито едно есе за разглеждане след оценяване", коментира Георги Петков.

Така в края на учебната година родители подават сигнал до ръководството на гимназията и регионалното управление на образованието. 

Директорът на Софийската математическа гимназия потвърди, че има подадени сигнали от родители, свързани най-вече с притесненията им за български автори, които не се изучават. 

"Колегата категорично отрича да е използвал обиди и обяснява как всичко изведено от контекста може да се тълкува като обида", коментира директорът на СМГ.

Учителят по български език и литература е с дългогодишен опит и ще продължи да преподава в СМГ. А проверки ще има и вбъдеще. 

Репортаж на Даяна Георгиева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК