Цистерна разля 8 тона масло в центъра на София (+СНИМКИ)

Продължава почиствнето на района, щетите са огромни

28.08.2019 | 07:39 Редактор: Ралица Братанова

Цистерна разля 8 тона масло на пътното платно и затрудни движението в центъра на София. Пътната настилка е хлъзгава и опасна. 

Временно проблеми с преминаването има в района на кръстовището на Сточна гара, бул. "Данаил Николаев", ул. "Резбарска" и ул. "Първа българска армия".

Булевард "Данаил Николаев", който беше затворен за часове, вече е отворен. В час пик в столицата се образува доста сериозен трафик, а движението остава затруднено.

"Най-важното е, че са отворени за движение всички улици, по които имаше огромен разлив. Цяла нощ екипи работиха, за да обезопасим трасето и да можем да пуснем движението. Градският транспорт се движеше от много рано сутринта. Дясната лента на бул. "Данаил Николаев" все още е затворена", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова пред Bulgaria ON AIR.

Тя бе категорична, че ще поиска пълно разследване на причините за инцидента, защото щетите са огромни.

По думите ѝ чистенето на района ще продължава през целия ден и най-вероятно и през нощта.

"През цялото време шофьорът се е движил и е губил от товара си. Не мога да си обясня как това не се усеща, за да спре", коментира Фандъкова.

Стана ясно, че заради разлятото масло са станали шест пътни инцидента в района.

"След получаване на сигнала мобилизирахме всички средства, за да можем да отцепим района на произшествието и започнахме третиране с трици и пясък, успяхме да отворим всички пътни артерии. В момента има затруднение само в бус лентата", посочи Красимир Димитров от "Аварийна помощ".

Снимки: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК