Неработещ асансьор затруднява достъпа до метростанция "Жолио Кюри"

Пореден сигнал в платформата ни HelpBook

26.08.2019 | 14:10 Редактор: Тодор Петров
Неработещ асансьор затруднява достъпа до метростанция

Придвижването с метро изглежда най-безпроблемната алтернатива на задръстванията по столичните улици. Да, ама не. Защото зрители ни насочват към често неработещ асансьор на станция "Жолио Кюри". 

В сигнала в платформата ни HelpBook се посочва, че повече от седмица асансьорът на "Жолио Кюри" откъм ул. "Латинка" при подлеза не работи. Не знам каква е причината, но това е недопустимо. В рамките на 4 месеца това е втората повреда на асансьора. При последната повреда асансьорът не функционираше повече от 2 месеца, алармира зрителят на Bulgaria ON AIR.

Според него така се принуждават всички лица в неравностойно положение, майки с колички, възрастни хора и други, които чувстват необходимост за ползване на асансьор, да търсят друг маршрут за достъп до метрото. 

Ако не се вземат мерки влизате в противоречие с "НАРЕДБА № 4 ОТ 1 Ю ЛИ 2009 Г. ЗА ПРОЕКТИРАНЕ, ИЗПЪЛНЕНИЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА СТРОЕЖИТЕ В СЪОТВЕТСТВИЕ С ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ДОСТЪПНА СРЕДА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ", пише в сигнала, насочен към столичния Метрополитен.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК