Ден на траур в Сливен след убийството на 7-годишната Кристин

Съдът на гледа мярката на Мартин Трифонов

19.08.2019 | 07:07 Редактор: Юлия Христова
Ден на траур в Сливен след убийството на 7-годишната Кристин

Днес в Сливен е обявен ден на траур, а вечерта от 17ч. пред община Сливен ще се проведе бдение в памет на Кристин. 7-годишното момиченце беше изнасилено и убито на 15-ти август в село Сотиря. За престъплението, след мащабна акция на полицията, беше задържан 21-годишният Мартин Трифонов.

Окръжният съд в Сливен гледа мярката му за неотклонение днес. Предстои да му бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража". Срещу Мартин са повдигнати три обвинения – за блудство, за изнасилване и за убийство. 

Той е настанен в Сливенската болница с огнестрелни рани и счупване на костите на краката. Състоянието му е стабилно, без опасност за живота, адекватен е. ДНК пробата категорично потвърждава, че той е изнасилил и убил 7-годишната Кристин, съобщи окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. 

Днес ще бъде решено дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение на Мартин ще бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав в болницата. По-рано стана ясно, че Мартин е направил пълни самопризнания за убийството пред служебния си защитник.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК