Мартин Трифонов в болница, мълчи за убийството на 7-годишната Кристин

Той се сдоби с три обвинения, ще гледат мярката му в понеделник

18.08.2019 | 10:45 Редактор: Василена Василева
Мартин Трифонов в болница, мълчи за убийството на 7-годишната Кристин

Заподозреният за убийството на 7-годишно момиче в с. Сотиря Мартин Трифонов се сдоби с три обвинения, а мярката му за неотклонение ще бъде гледана в понеделник, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Трифонов ще отговаря за блудство с малолетно лице, за изнасилване на непълнолетно лице и за убийство по особено жесток и мъчителен начин на непълнолетно лице.

Обвиненията му са повдигнати в присъствието на служебен защитник.

Това не е първото обвинение за блудство, което прокуратурата повдига на Мартин Трифонов. Той е изтърпявал присъда по това обвинение в затвора в Бургас.

Заподозреният остава болницата в Сливен, под охрана. На този етап от прокуратурата посочват, че задържаният не е дал обяснение. Мотивите за извършването на бруталното престъпление също остават неясни.

Вчера майката на Мартин призна, че му е помогнала да си събере багажа и да избяга в гората над село Сотиря. Тя твърди, че синът й е невинен и че е се е криел, защото се страхува от полицаите.

Майката на Кристин пък бе категорична, че ще се бори за справедливост след смъртта на дъщеря й, както и, че ще заведе дело срещу болницата в Сливен.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК