Близките на убитото 7-годишно момиченце ще съдят болницата в Сливен

Лекарите не оказали помощ на детето

17.08.2019 | 12:55 Редактор: Василена Василева

Майката и бабата на убитото 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря ще съдят лекарите, защото не оказали помощ на детето им минути след трагедията. Репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков се срещна с тях часаве след като беше заловен предполагаемият убиец Мартин Трифонов.

Семейството призовава за справедливост. Искат да съдят болницата, тъй като след като детето било качено в линейката, не му е била оказана никаква помощ. Те разказаха, че лекарят се е качил на предната седалка до шофьора и е оставил бабата при безпомощното дете. Момиченцето дори не е било почистено от секретите, които са се образували вследствие на уплаха му. До последно то казвало "Бабо, бабо". Издъхнало в болницата.

От лечебното заведение отказаха да направят коментар относно обвиненията на семейството на загиналото момиче. 

Детето беше убито в сливенското село Сотира. То бе открито захвърлено на входа на селото в изключително тежко състояние и транспортирано с линейка до болницата в Сливен със следи от множество наранявания, с травми на четепа и на гръдния кош.

Предполагаемият извършител на зверското убийство и изнасилването Мартин Трифонов беше откаран в Сливенската болноца, тъй като при преследването му бива прострелян в крака.

До края на деня се очаква да му бъдат повдигнати три обвинения - за блудство с малолетно лице, за изнасилване на непълнолетно лице и за убийство по особено жесток и мъчителен начин на непълнолетно лице. 

Междувременно стана ясно, че майка му е участвала в укриването му. 

От Окръжната прокуратура в Сливен обявиха, че ще разглеждат мярката за неотклонение на Мартин в понеделник. 

Задържаният не е дал обяснение за случилото се. Мотивите за бруталното престъпление остават неясни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК