Столичани алармират за изгнили дървета по улиците: Опасни са!

Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден, подайте сигнал онлайн в HelpBook.info

16.08.2019 | 17:21 Редактор: Василия Пейчева
Столичани алармират за изгнили дървета по улиците: Опасни са!

Изгнили дървета застрашават здравето и живота на водачи и пешеходци в цялата страна. За радост, след сигнал в платформата Helpbook.info за паднало дърво с изгнил дънер в парка "Гео Милев", от общината ни увериха, че същото е нарязано на трупи и незабавно e извозено.

Въпреки това обаче продължават да валят сигналите за паднали дървета в столицата. Потребител алармира, че след бурите в последните дни, огромно дърво е паднало в квартал "Света Троица". От изпратените снимки се вижда, че въпреки подрязаните клони и положената грижа от Столична община, все пак дънерът е бил изгнил и при падането дървото е нанесло дребни щети на сградата в съседство.

Изпратиха ни снимки и на счупена бреза в район "Витоша". Дървото е опасно надвиснало над тротоара и пътното платно, и се вижда, че представлява непосредствена опасност не само за паркиралите и преминаващи автомобили, а и за минувачите.

В пореден сигнал за прогнило дърво гражданин описва състоянието на кестените на бул. Патриарх Евтимий. Според него дърветата са нападнати от паразити и видимо загиват, а около тях летят ситни мушици.

"При последната буря падна едно солидно дърво пред Първа градска болница. Днес се вижда до каква степен е прогнил пънът. Моля за мерки за обезпаразитяване на дърветата в центъра на града", пише нашият потребител. 

Сблъскахме се с грозна гледка и от район "Красно село". Изпратените снимки са красноречиви, но ето какво пише в сигнала: "От повече от 10 години сигнализираме за опасни, остарели съоръжения на детската площадка зад блоковете 19,20,21,22,23 в ж.к Белите брези. Пейките днес са изпочупени (непрекъснато ние живущите си ги ремонтираме). Има само едно единствено кошче за боклук - което ние си изхвърляме. Молим за повече такива. С лични средства се грижим и поддържаме градинката. Лампите са остарели и счупени, люлките са стари и опасни, има изсипан пясък до футболното игрище и опасни стърчащи железа".
 

В друг сигнал пък възмутен гражданин от Варна обръща внимание на отговорните органи за системно безхаберно изхвърляне на огромни количества боклук направо на тротоара. Отпадъците се хвърлят от обект от верига за бързо хранене и при направените забележки към персонала да не превръщат пешеходната алея в сметище, е последвал груб отговор.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.