Частичното бедствено положение в Дупница остава, магистрала "Струма" е затворена

Горят слънчеви панели край Сандански

14.08.2019 | 07:07 Редактор: Юлия Христова

Частичното бедствено положение за част от територията на община Дупница остава в сила до 24,00 часа тази вечер. Гори пожар в обект за вторични суровини. И в този час магистрала "Струма" е затворена в двете посоки от пътен възел Дупница до пътен възел Бобошево. Обходът е по стария път, съобщават от АПИ. 

Екипи на районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението” от Дупница, Самоков, Благоевград, техника на ВиК-Дупница, фирми с техника, зърнопроизводители с такава, както и много доброволци са на мястото. Засега няма информация за опасни газове над допустимото. 

Пожарът, избухнал към 17.20 часа вчера в склад на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, е обхванал основите на моста на автомагистрала "Струма" на изхода на града. Екипи на Областното пътно управление и на Министерството на регионалното развитие установят какво е състоянието на основите на моста и дали има компрометирани елементи.

"Много хора изхвърлят отпадъци в района, но все още няма точно яснота какво е предизвикало пламъците", каза за "България сутрин" Кольо Илиев, собтсвеник на депото в Дупница.

Огромен пожар до село Левуново, край Сандански. Горят слънчеви панели. Засегнати са насаждения с лозови масиви, горят и сухи треви. Екипи на пожарните служби от общините Петрич и Сандански са на място. Изпратена е и допълнително помощна техника. Огънят също е близо до автомагистрала "Струма". 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК