HelpBook: Граждани сигнализират за непроходими тротоари в София

Как се придвижват майките с колички, малките деца и хората със специални нужди?

12.08.2019 | 12:17 Редактор: Василена Василева
HelpBook: Граждани сигнализират за непроходими тротоари в София

Непроменима или непроменяаема е ситуацията с тротоарите в част от кварталите в столицата? Ако ги има, то на места са тесни и непроходими за колички или колела, а в много случаи са разбити и неподдържани. 

Граждани сигнализираха в платформата на Investor Media Group HelpBook за тротоар на ул. "Якубица", започващ от трамвайна спирка "Милин камък" до ул. "Якубица" 11. По думите им той е напълно разбит, абсолютно невъзможен за преминаване от майки с колички, инвалиди, малки деца, та дори и от граждани без специални нужди. 

Хората твърдят още, че в условия на дъжд преминаването е невъзможно, защото се събират огромни локви и са принудени да се движат по пътя за автомобили. Зимата пък се случвали постоянни инциденти.

Те апелират да се обърне внимание на проблемния участък и да бъдат предприети мерки за неговото ремонтиране, тъй като повече от 10 години никой не му обръщал внимание.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате неспазване на Наредбата за обществен ред, можете да подадете сигнал в платформата на Investor Media Group.

Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК