Обявен е оранжев код за горещини в района на Благоевград

Жълт код е обявен в почти цялата страна

12.08.2019 | 08:08 Редактор: Елена Несторова

В момента минималните темеператури в страната варират между 16 и 22 градуса. Слънчевото време от уикенда ще се пресене и днес. Вятърът ще бъде слаб от изток - югоизток, посочи синоптикът на Bulgaria ON  AIR Никол Коилова.

Жълт код е обявен почти за цялата страна. Оспасни температури ни очакват днес, като с оранжев код ще е времето около района на Благоевгард, където температурите ще надхвърлят цели 39 градуса. Температурите в страната ще варирарт от 33 до 38 градуса.

По морето температурите остават с няколко градуса по-ниски. По Черноморското крайбрежие също ще бъде много слънчево. Вятърът ще бъде умерен от северизоток. Температурата на въздуха ще бъде от 27 до 30 градуса, на водата - между 26 и 28 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Тази тенденция ще се задържи и през следващите 5 дни.

Във втроник над цялата страна отново ще бъде слънчево с температури от 33 до 39 градуса. В сряда максималните темеператури ще достигад 35 градуса, а на места и 40 градуса. По Черноморието обаче въленнието ще се усилва. А вечерта срещу четвръртък ще превалява и прегърмява в северозападните райони. В петък и събота ще има условия за силни гръмотечвични бури. Леко захлаждане се очаква в неделя. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК