Художникът Павел Митков представи над 30 картини във Варна

Авторът е събрал творби от различни години, а акцентът е платно с петли

11.08.2019 | 18:08 Редактор: Елена Несторова

Изложба живопис на Павел Митков беше открита в галерия "Графит" във Варна. Експозицията включва над 30 творби и може да бъде разгледана в голямата зала на галерията.

"Направихме една композиция, която е повече сборна от различни години и различни неща. Има езотерични сцени, има ги и типичните за мен мокри улици и български стари къщи, както и тези петли, които се намират зад мен, които са акцентът на изложбата", сподели художникът. 

Павел Митков започва да се занимава с живопис през 1994 г. и само за няколко години се превръща в най-продавания художник у нас.

Негови творби притежават Папа Йоан Павел II, Владимир Путин, белгийският крал Алберт II и др. Излагал е картините си в редица градове по света.

"Последно в ООН правихме изложба във Виена, която беше интересна и хубава, за националня празник. Едно послание от България, остана една картина, която закачиха на главно място", каза творецът.

Репортаж на кореспондентите ни във Варна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
иванова
преди 3 години
Никакъв 'мастер' не можеш да си ,та ти нямаш никакво образование в областа на изобразителното изкуство.Много менте художници се навъдиха,без талант.Не смей да петниш гилдията некадърнико,нахален. Сигнализирай за неуместен коментар