Сигнали в HelpBook: Боклуци, строителни отпадъци, изсечени дървета

Ако видите нередност, пишете в платформата на Investor Media Group

08.08.2019 | 13:42 Редактор: Анисия Иванова
Сигнали в HelpBook: Боклуци, строителни отпадъци, изсечени дървета

Безразборното и нерегламентирано изхвърляне на отпадъци се оказва сериозен проблем за цялата страна.

В платформата на Helpbook.info постъпи обезпокоителен сигнал за огромно количество изсипани строителни отпадъци над град Брацигово, по пътя за "Червената скала" до с. Равногор. Искрено се надяваме от МОСВ да предприемат спешно необходимите мерки за разчистване, за да може любителите на планината отново да се наслаждават на красивата гледка.

Със същите неволи се сблъскват и жителите на с. Житен. Тъжната гледка е по пътя към съседното село - реката е затлачена от с кашони, найлони, стиропор, пластмасови шишета и разнообразни други боклуци.

С поредния проблем за опазване на природата се сблъскваме и в сигнал отправен към столичния район "Младост".

"Унищожават се дърветата на една от малкото останали зелени площи в района, която се оказва, че е предвидена за паркинг (от частно лице). Над 20 дървета просто изчезват, без да има реална алтернатива и компенсация за живущите в този район. За пореден път загива малкото останала зеленина и се залива с бетон", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.