"Сарафово" на бунт срещу EVN заради често спиране на тока

В 90% от домакинствата има повредена техника

07.08.2019 | 14:00 Редактор: Ралица Братанова

Жители на бургаския квартал "Сарафово" с подписка срещу честото спиране на тока в района. Това се случва предимно в малките часове на деня, когато потреблението на ток не е високо. 

От токовите удари са изгорели електроуреди и хората или трябва да ги изхвърлят или трябва да платят за ремонт. Според електроразпределителното дружество виновни за честите спирания на тока са птиците. 

Спирането на тока пречи и на бизнеса. Касовите апарати на магазините са свързани с НАП, а се изисква време да стартират, както и компютрите. 

От енергийната компания са обяснили, че проблем създавали птиците, които кацат на жиците и щъркеловите гнезда. 

В бургаския квартал започна подписка с искане за разрешаване на проблема със спирането на тока. Жителите ще искат обезщетения, защото в 90% от домакинствата има повредена техника. 

"Ако EVN не реши проблема, хората ще заведат частни дела и ще искат да им бъдат възстановени парите", категоричен е инициаторът Боян Малашев.

От EVN обясниха, че са направили цялостен преглед на изключванията и са установили , че за последните две седмици е имало само едно кратко прекъсване на електрозахранването.

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК