fallback

"Артекс": Губим милиони, строежът "Златен век" ще продължи

Граждани пак излизат на протест, след като ВАС отмени строителството на сградата

01.08.2019 | 13:25 Автор: Елена Несторова

Строежът на сградата "Златен век” в столичния квартал "Лозенец" ще продължи. Това обявиха в писмо до медиите от "Артекс”. Те посочват, че поради спирането на работата по сградата, са претърпели загуби за 1,8 млн. лв.

Снощи стана ясно, че Върховният административен съд е отменил спирането на строежа на небостъргача. Решението може да бъде обжалвано.

Изграждането на "Златен век" беше спряно през април след скандал със строителното разрешително на фирма "Артекс". Според строителния контрол в него са допуснати редица нарушения, които не отговарят на получените строителни книжа.

Съдът приема, че нарушения има, но спирането на целия проект е прекалено тежко наказание и трябва да се спрат само отделни части от строежа.

Според компанията с решението си съдът е потвърдил, че разрешителното на сградата е валидно. Очаква се позицията и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ДНСК.

От Инициативния комитет "Лозенец”, които са срещу изграждането на небостъргача, вече заявиха, че отново възобновяват протестите си.

Гледайте репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback