Васил Грудев поема управлението на фонд "Земеделие"

Той е съветник на министър Десислава Танева и бивш земеделски министър

19.07.2019 | 17:48 Редактор: Юлия Христова

Рокади по върховете на фонд "Земеделие". На извънредно заседание Управителният съвет на фонда прие оставката на досегашния директор Живко Живков и назначи нов директор. Това е Васил Грудев - съветник на министър Десислава Танева по еврофондовете и бивш земеделски министър във втория кабинет на Бойко Борисов.

За да съхрани имиджа и морала на фонда, изпълнителният директор Живко Живков подаде оставка, а заедно с него - обвиненият от Специализираната прокуратура заместник-директо Калоян Костадинов.  

Само преди няколко дни петима служители на фонда бяха привлечени като обвиняеми след спецакция на прокуратурата и ГДБОП. Според разследващите от фонда са отпускани непозволени евросубсидии на фирми от обкръжението на Миню Стайков. Прокуратурата обаче пусна всички обвиняеми срещу парична гаранция.

Разследващите установиха, че един от задържаните служители на фонда е роднина с Миню Стайков и е притежавал бориниран Мерцедес, оставен за съхрание в дома на бизнесмена. Прокуратурата проверява фонда и във връзка с така наречените къщи за гости, които не се използват по предназначение.

Репортаж на Сергей Тодоров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК