Разписанието на БДЖ вече е откриваемо в Google Мaps

Разширяват се възможностите за избор на подходящо превозно средство

19.07.2019 | 20:40 Редактор: Ралица Братанова

Разписанието на българския жп превозвач БДЖ вече е видимо и в Google Мaps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата от днес упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата, освен с кола и пеш, получавате и информация за пътуване с влак. 

Въвеждате дестинацията, отбелязвате опцията "Train" и получавате разписанията за избрания маршрут и евентуалните трансфери. Илия Коштеев научава от нас, че вече може да се информира за разписанията на влаковете в България чрез Google maps. 

"Аз ходих в Токио и трябваше да отида до Киото, но там имаше проблем с кирилицата и затова много ми помогна тази функция, като гледах как мога да отида там, с автобус, с нощен влак. Това ми спаси пътуването", споделя той.

Хари и Люси са от Нова Зеландия. Казват, че при тях това приложение работи отдавна. За новата услуга на БДЖ не бяха информирани и служителките на гарата. 

От БДЖ информират, че споразумение с Google maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете e сключено още през март, но поради мащабите на данните се изисквало доста време за тестване от тяхна страна. 

А иначе новите влакове, с които трябва да пътуваме, през 2020 година, трябва да разполагат с интернет и мултимедия. 

Гледайте репортажа на Стилияна Георгиева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК