Две незрящи жени паднаха в дупка на тротоар във Варна

Изкопът не е бил обезопасен, пострадалите се отървали без наранявания

18.07.2019 | 19:42 Редактор: Бойко Димитров

Две незрящи жени пропаднаха в дупка на тротоар във Варна. Изкопът е направен за поставяне на пътен знак, но не е бил обезопасен. 

Инцидентът станал вчера по обяд, когато двете незрящи жени отиват до магазина. За щастие те не са пострадали тежко, но са в шок от случилото се. По думите им изкопът е бил около един метър. 

"Нямаше нито лента, нито парапет или конус. Просто абсолютно нищо нямаше, и ние понеже знаем, че е с парапет, най-спокойно тръгваме и пропадаме и двете в дупката", заяви Снежана Атанасова пред Bulgaria ON AIR. 

Случаен минувач помага на жените. Веднага след като е получен сигналът за инцидента на място е изпратен екип от кметството в района. От фирмата-изпълнител са обяснили, че е бил направен изкоп за полагане на фундаменти за осветление, който бил оставен без надзор за кратко. 

При последвалата проверка от общината изкопът вече е бил обезопасен. Пострадалите най-вероятно няма да търсят съдебна отговорност. От общината обаче са категорични, че ще бъде търсена съдебна отговорност от фирмата, защото обектът е бил оставен без надзор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК