Helpbook сигнал: Коли летят в столичния кв. "Витоша", а легнали полицаи няма

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата на Investor Media Group

15.07.2019 | 15:53 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook сигнал: Коли летят в столичния кв.

В днешния обзор от Helpbook.info ще ви запознаем с множество проблеми, касаещи район "Витоша" в столицата.

Наш потребител обръща внимание на следния казус: След промяна в плана на движение по ул. "Вихрен" тя е станала еднопосочна, което довело до интензивен трафик на превозни средства пред блок 21 в района. Пред въпросния блок има детска площадка, а повечето коли се движат с несъобразена скорост, което създава предпоставка за произшествие.

Молбата е да се поставят легнали полицаи в началото, средата и края на улицата, за да се намалява скоростта и да се сведе до минимум рискът от катастрофи.

Друг проблем е, че тук играят деца от различни възрастови групи, а съоръженията не са подменяни или ремонтирани поне от 30 години. Потребителят твърди, че като родители ежедневно проявяват грижи за почистването и освежаването й, но уредите категорично се нуждаят от скорошно подновяване.

От изпратените снимки се вижда, че асфалтовата настилка е компрометирана, теренът не е обезопасен, съоръженията са твърде малко, а голяма част от тях са неизползваеми поради повреда, друга част са опасни и за съжаление неведнъж са ставали инциденти на нея.

Потребителят се оплаква и от това, че тази площадка ежедневно се използва за паркинг, а колите, които влизат и излизат от нея, често са с висока скорост. Не по-малко притеснително е, че районът се използва за разходка на домашни любимци без каишки и намордници. Площадката няма заграждения и според нашия потребител е само въпрос на време да се случи инцидент с нахапано дете и/или придружител.

С това проблемите не свършват- площта не се поддържа по никой начин от общината: "Тревата е окосена само в някои участъци, тревата до пясъчника изобщо не се окоси тази година, храсталаците около площадката не се окастриха, не се почиства по никакъв начин от друг, освен от нас – ползвателите ѝ. Липсват кошчета за изхвърляне на отпадъци, което също е предпоставка за допълнителното ѝ замърсяване.

Молбата от сигнала е площадката да бъде реновирана така, че да отговаря на изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, а именно да се устрои така, че да осигуряват безопасност и достъпност при игра за всички ползватели, включително и за ползвателите с увреждания, като се предприемат подходящи мерки срещу възможни рискове, застрашаващи живота и здравето на тях и на техните придружители.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook.info

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК