fallback

Екатерина Захариева: Изказването на Дачич е емоционално, а страната ни няма нужда от това

Тя заяви, че темата е коментирана с Борисов

07.07.2019 | 13:38 Автор: Зорница Костадинова

Сръбският първи вицепремиер и външен министър Ивица Дачич е извикал българския посланик в Белград на разговор във външното министерство, съобщава агенция "Фокус". Това се случва ден след като външният ни министър Екатерина Захариева извика за разговор в понеделник сръбския посланик у нас.

Причина за напрежението са думи на българския премиер Бойко Борисов пред журналисти, че бъдещият шеф на дипломацията на Евросъюза - Жозеп Борел би трябвало да изразява позициите на цялата общност, независимо че неговата страна Испания НЕ признава Косово.

На тези думи първият дипломат на Сърбия Дачич реагира така: "Трябва да се гледат фактите!".

В интервю министър Захариева пък обяви, че ситуацията е коментирана и с министър-председателя Бойко Борисов. Тя каза още, че изказването на Дачич е емоционално, а целта на страната ни е да няма напрежение със съседните ни държави.

"Емоционално и непремерено изказване, мисля, че трябва да се гледа предварително точно какво е казал българският премиер, преди да се реагира емоционално, но за съжаление на Балканите като че ли повече емоция понякога има в политиката, която е доста излишна", заяви тя. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback