Карадайъ е категоричен: Искаме силна, единна и демократична Европа

Лидерът на ДПС настоя, че страната ни се нуждае от програма за догонващо развитие на ЕС

26.05.2019 | 21:56 Редактор: Ивайло Николов
Карадайъ е категоричен: Искаме силна, единна и демократична Европа

Прогнозните резултати на социолозите в края на днешния изборен ден, в който европейците избраха своите представители в следващия парламент, у нас ДПС се класира като трета политическа сила.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ заяви след края на изборния ден, че партията е направила проевропейска кампания, в която е разяснила на избирателите си какво трябва да се случи в Европейския съюз. Той отбеляза още, че няма да коментира прогнозни резултати, а ДПС ще коментира официалните резултати, когато те са готови. 

"България има нужда от ясна програма за ускорено, догонващо развитите в Европейския съюз. Много добре знаем каква Европа искаме - единна силна, не на лицемерието, омразата и разделението, Европа на мира, демокрацията, свободата и толерантността", каза лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ заяви още, че страната ни се нуждае от развитие, за да може българите да не напускат страната и да се спре обезлюдяването на малките населени места у нас.

По думите на лидера на ДПС днес на почивка са били българите от големите градове, а тези от малките населени места са в чужбина, но са там, за да работят.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК