Фандъкова категорична: Гранитните павета на площад "Св. Александър Невски" се запазват

Осветителните тела пък ще бъдат съотносими с историческата му визия

08.05.2019 | 19:48 Редактор: Василена Василева
Фандъкова категорична: Гранитните павета на площад

Ремонтират площад "Св. Александър Невски". Гранитните павета се запазват. Осветителните тела ще бъдат съотносими с историческата визия на този площад, увери столичният кмет  Йорданка Фандъкова. Проектът е на архитектурно бюро А.Д.А, което стои зад  скандалния ремонт на ул. "Граф Игнатиев". Кога ще започне реконструкцията обаче, все още не е ясно. 

Въпреки опасенията, гранитните павета в зоната на площад "Св. Александър Невски", включително и подходът по ул. "Оборище" - от ул. "Раковски" до храма "Александър Невски", се запазват. Паметниците около катедралния грам също остават. 

Предвижда се само частичен ремонт, където е необходимо. Решението е било взето още миналата година, а разпространяваните в социалните мрежи сега визуализации са на проекти, участвали в конкурса за реконструкцията на площада. 

Предстоящото обновяване на площад "Св. Александър Невски" ще бъде по проект на архитектурно бюро А.Д.А, ангажирано с ремонта ул. "Граф Игнатиев" и пл. "Гарибалди". Кога ще започне реконструкцията зависи от края на започнатите вече ремонти.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК