СО плаща 10 хил. лв. за пейка и 1000 лв. за кошче за боклук?

Кметът Йорданка Фандъкова отрече, било фалшива новина

30.04.2019 | 18:20 Редактор: Василена Василева
СО плаща 10 хил. лв. за пейка и 1000 лв. за кошче за боклук?

Колко струва една нова пейка в централната част на София? Според разследване на вестник "Сега", Столичната община плаща 10 хил. лева за пейка в обновеното каре между улиците "Граф Игнатиев", градинката "Кристал" и пространството около Народното събрание.

В публикацията на вестник "Сега" се твърди, че София си е поръчала скъпи мебели за центъра. И общината ще плати по 10 000 лв. за градска пейка, 1000 лв. за кошче за боклук и по 400 лв. за обикновен ламаринен знак. 

Както и че част от информацията за ремонтите не е публично достъпна. Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви изнесените факти за фалшива новина. 

Тя потвърди, че в района на "Александър Невски" има 11 пейки от по 10 хил. лева, но това не били класически дървени пейки, а големи елементи от лят камък, които се изливат на място и върху тях се монтират дървени пейки. 

Относно изнесения ценоразпис, от Столичната община коментираха, че сравняването на цени от мострени каталози не е коректно, защото в тях не се включвала нито доставката, нито монтажа. 

От "Джи Пи Груп" опровергаха твърденията, че ценовата им оферта е била скрита на сайта на общината, като допълват, че елементите и техните цени са вписани в ценовата оферта в документацията на обществената поръчка. От другата фирма изпълнител на ремонта "ПСТ Груп" все още не са коментирали информацията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК