Правителството одобри 20 млн. лева за закупуване на училищни автобуси

Над 100 автомобила ще бъдат подменени с тези средства

08.05.2019 | 15:08 Редактор: Ралица Братанова
Правителството одобри 20 млн. лева за закупуване на училищни автобуси

20 млн. лева за закупуване на училищни автобуси одобри правителството днес, съобщи Dnes.bg.

"Всички, които са по-остарели, могат да създадат риск, да се подменят и това да се направи бързо", нареди премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Над 100 училищни автобуса ще бъдат подменени с тези средства, уточни просветният министър Красимир Вълчев. По думите му в момента се проучват потребностите и ще бъдат подменени най-старите автобуси, с които има най-голям риск да пътуват учениците.

Правителството отпусна и обещаните пари за болницата в Ямбол, която обслужва около 120 хил. души в областта. "Сега тя е в едни павилиони на практика", коментира Борисов.

Ще бъде увеличен капиталът на лечебното заведение в следващите три години с парични вноски до 27 млн. лв. чрез издаване на нови акции, съобщи здравният министър Кирил Ананиев. Болницата ще е на 10 етажа, като се предвижда ново строителство на ниско тяло към нея за инфекциозно отделение.

"40 години от първата копка, от хилядите сгради започнати и недовършени навремето. Сега параметрите на държавата са по-добри и можем да си позволим това да се случи. 17 павилиона, пази Боже да си болен там", коментира премиерът Бойко Борисов и изрази надежда строително-ремонтните дейности да приключат за година.

Харесайте ни във Facebook ТУК.