Правителството отпуска 27 млн. лева за нова болница в Ямбол

Сегашната сграда е на павилиони, а пациентите се пренасят на ръце, каза Бойко Борисов

07.05.2019 | 16:25 Редактор: Бойко Димитров
Правителството отпуска 27 млн. лева за нова болница в Ямбол

Правителството ще отпусне 27 милиона за изграждането на нова болница в Ямбол. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се срещна с ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Пантелеймон“ в града. Новината бе съобщена от правителствена информационна служба. Според Борисов сегашната болница е в окаяно състояние и не отговаря на изискванията за лекуване на пациенти. 

"Сегашната болница е на павилиони. Пациентите пък се пренасят на ръце, което е недопустимо“, коментира Борисов.

Областната болница се помещава в стари сгради от павилионен тип, условията за работа не са добри, а това води до липса на медицински кадри. На заседанието на Министерския съвет утре, по разпореждане на премиера ще бъдат отпуснати средства, с които ще се осъществи преместването на болницата в намиращата се в близост недостроена сграда. Новият болничен блок от 10 етажа е на площ от 32 000 квадратни метра. Той е с капацитет до 250 болнични легла.

Паралелно с този проект се реконструира и спешното отделение към болницата на стойност от 551 000 лева, а 482 000 лева са отделени за ремонт на Центъра за спешна помощ в града.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев\Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК