България посреща папа Франциск

Заради посещението на Светия отец София е под блокада

05.05.2019 | 09:00 Редактор: Василена Василева
България посреща папа Франциск

България посреща папа Франциск! Светият отец пристига на Летище София в 10.00 часа. Там ще бъде посрещнат от премиера Бойко Борисов. С него ще бъде и първата му официална среща. 

След това папа Франциск ще се срещне с президента Румен Радев, с представители на дипломатическия корпус у нас и с българския патриарх Неофит. 

На обяд ще се помоли пред иконата на светите братя Кирил и Методий в храм-паметника "Св. Александър Невски". 

В 13.00 часа папата ще произнесе молитвата "Царице небесна" на площада пред "Св. Александър Невски". Неделната папска молитва ще бъде наблюдавана и от милиони по света. На площада се очакват близо 8000 души, които ще дойдат от цяла България. 

След молитвата папата ще се отправи към площад "Александър Батенберг". Там хората ще го видят в неговия папамобил. На площада в 16.45 ч. главата на Римокатолическата църква ще участва в Света литургия. 

Във втория ден от апостолическото си пътуване Светият отец ще посети град Раковски и ще се срещне с католическата общност. 

Вечерта папа Франциск ще се върне в София за кулминацията на посещението си - молитвата за мир с представители на различни вероизповедания. 

Във вторник сутринта папата ще си тръгне от страната ни и ще замине за Северна Македония.

А заради посещението София е под блокада. Площадите "Александър Невски" и "Княз Александър Първи" са затворени. Забранените за паркиране улици обхващат района на Ларгото, Католическата катедрала, Народния театър, Националния стадион. 

На "Ботевградско шосе" също ще има ограничения. При преминаването на кортежа временно ще бъдат затваряни булеварди и улици в София. Мобилизирани са огромни по мащаби полицейски сили.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК