Депутатите излязоха във великденска ваканция - но ще почиват ли?

Законотворците се връщат на работа на осми май, но изборите за Европарламент се приближават

25.04.2019 | 19:00 Редактор: Иван Берберов
Депутатите излязоха във великденска ваканция - но ще почиват ли?

Днес депутатите излязоха във великденска ваканция. С последния звънец на днешното пленарно заседание приключи пролетната сесия на парламента. Народните представители ще се върнат на работа на осми май.

В последния работен ден преди Великден, празничното настроение обзе и народните представителите. Съгласно правилника на Народното събрание, депутатите почиват 10 дни по Великденските празници. 

Минути след като гласуваха законопроекта за маслодайната роза, депутатите излязоха в почивка. За голяма част от тях великденската ваканция ще премине под знака на изборите за Европарламент.

Първоначално се обсъждаше вариант заради предстоящия вот почивката да бъде намалена, което обаче не се случи. Дали обаче почивката ще бъде почивка или по-скоро подготовка за вота, всяка партия решава сама.

От месеци наред заради отсъствието на БСП, кворумът в пленарна зала е на ръба, което поставя въпроса дали в рамките на предизборната кампания ще има достатъчно депутати в зала за провеждане на заседания.

След края на ваканцията депутатите ще работят малко над седмица и половина. В седмицата на изборите те няма да посещават пленарна зала. Дали има смисъл предизборната кампания да се разпокъсва остава спорен момент.

Харесайте ни във Facebook ТУК