Събарят незаконните постройки в Габрово след побоя

Прокуратурата поиска извършителите да останат в ареста за постоянно

11.04.2019 | 13:10 Редактор: Ралица Братанова
Събарят незаконните постройки в Габрово след побоя

След бунта в Габрово градът е под полицейска блокада, нападателите на продавач в магазин са с обвинения, а общината започна събаряне на незаконните постройки, които са негодни за живеене и в тях може да се случи самонастаняване.

Районният съд гледа мерките на тримата задържани. Всички извършители са криминално проявени. Прокуратурата ще поиска да останат за постоянно в ареста.

"Малцинствата тук са много малко, но това е индикатор за напрежението, което съществува. Нечестно и лицемерно ще звучи, ако кажем, че напрежение не съществува. Насилието не е отговор на нито един проблем. Освен това правото да въдворяват ред е на държавните институции, не бива да има самоуправство", коментира вицепремиерът Томислав Дончев пред Bulgaria ON AIR.

Жителите на Габрово отново ще протестират в 18:00 часа тази вечер. Въпреки че вчера протестиращите заявиха, че имат мирни намерения, напрежението ескалира и шествието стигна до следствения арест, където са задържани нападателите и продължи към ромски къщи, където бяха счупени стъкла.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК