Десислава Иванчева и Биляна Петрова влизат в битката за евродепутати

Бившата кметица на "Младост" ще се яви като независим кандидат

09.04.2019 | 18:23 Редактор: Ралица Братанова
Десислава Иванчева и Биляна Петрова влизат в битката за евродепутати

Подсъдимата бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева и Биляна Петрова влизат в битката за евродепутати. Ако не успеят - ще се кандидатират за местния вот наесен.

На финала на процеса за подкуп, в който подсъдим е и Петко Дюлгеров, също бивш кмет на район "Младост", днес двете обявиха регистрирането на Инициативен комитет за издигането им. 

"Хората останаха с нас. И ни карат, и ни пишат. Не само от София и от страната, и не от страната. Пишат, че борбата трябва да продължи, че трябва да участваме в евроизборите", коментира Иванчева.

Десислава Иванчева ще се яви като независим кандидат. Няма да търси подкрепа от нито една от съществуващите сега партии.

"Ние няма да се откажем и за есенните избори също една от двете или и двете ще се кандидатираме. Никой не може да каже какво ще се случи", обясни Биляна Петрова.

Междувременно прокуратурата поиска отвод на съда.

Графолози не успяха да докажат, че Петко Дюлгеров е писал в тефтерчето на Десислава Иванчева. Спорът бе около цифрата 40 хиляди, за която прокуратурата твърди, че била исканата от Иванчева сума за подкуп.

За пръв път в процеса се намеси името на фирма "Артекс", придобила популярност като строителят на евтините жилища на властта. 

И докато Иванчева и Петрова дадоха обяснения, то Петко Дюлгеров реши да се откаже от показанията си. Под натиск бил признал, че е бил посредник между предприемача Александър Ваклин и Десислава Иванчева. 

Снимкa: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте ни във Facebook ТУК