Иванчева в съда: От "Артекс" подадоха първите сигнали срещу мен

Графолозите не могат категорично да установят дали почеркът в тефтерчето ѝ е на Петко Дюлгеров

09.04.2019 | 13:00 Редактор: Иван Берберов
Иванчева в съда: От

Делото "Иванчева" е на финалната си права. Подсъдимите започнаха да дават обяснения. В тези показания бившата кметица на столичния кв. "Младост" съобщи, че строителната фирма "Артекс" е подала първите сигнали срещу нея. 

По-малко от година, след като бяха задържани в центъра на София, Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров могат да чуят присъдите по делото за подкуп, което се води срещу тях. 

Дотук се стигна след като по-рано през деня графолози казаха, че не могат категорично да установят дали почеркът в тефтерчето на Иванчева е на Петко Дюлгеров. Спорът е за сума от 40 000 евро - пари, които според прокуратурата Иванчева е поискала за подкупи. 

След като изясниха делото от доказателната му страна, Десислава Иванчева даде обяснение. Така за първи път в съдебна зала се чу, че фирма "Артекс" е строила в "Младост" и е първата фирма, подала сигнал срещу Иванчева. Самата Иванчева е давала обяснения пред икономическа полиция поради тези сигнали. 

По думите на бившата кметица на "Младост", тя никога и от никого не е искала пари за подкуп. Отново по нейни думи, срещата ѝ с представители на "Артекс" била малко след като тя е встъпила в длъжност. Обяснения даде и Биляна Петрова. Петко Дюлгеров се отказа дори от първоначалните си показания, тъй като те били дадени под натиск.  

Снимкa: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте ни във Facebook ТУК