2 200 000 000 причини: КПКОНПИ разследва висш държавен служител за корупция

Лицето е получило неправомерно пари в особено големи размери и организира изборите на политическа партия

08.04.2019 | 16:00 Редактор: Иван Берберов
2 200 000 000 причини: КПКОНПИ разследва висш държавен служител за корупция

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество излезе със съобщение, в което казват, че "атаката срещу Комисията е от двама олигарси и една политическа партия", предаде Иван Иванов. 

"За това има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това. В Комисията тече проверка по информация на приближено лице на политически лидер. Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение е извършвало злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия", гласи още съобщението на КПКОНПИ. 

На този фон, Консултативен съвет за национална сигурност се провежда при президента Румен Радев. Темата е "Корупцията по високите етажи на властта". Заседанието започна без представител на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, въпреки че именно техен доклад трябва да бъде разгледан.

КСНС се провежда 3 седмици след като "гръмна" скандалът с апартаментите на висши държавни политици.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте ни във Facebook ТУК