Днес ще заседава КСНС и отново на тема корупция

Тя стана актуална след напрежението от последните седмици и скандалите с имотите на хора от властта

08.04.2019 | 07:05 Редактор: Ивайло Николов
Днес ще заседава КСНС и отново на тема корупция

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Заседанието ще бъде на тема: "Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки".

Темата на Консултативния съвет съвпада с напрежението от последните седмици, свързано с имотите на управляващите и подадените оставки.

Преди дни президентът коментира, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

КСНС вече обсъжда борбата с корупцията по високите етажи на властта през 2017 година и то на два пъти. Първото заседание се провали, заради отсъствието на членове на съвета.

При втория опит участниците стигнаха до заключението, че борбата с корупцията не е на нужното ниво. Разбраха се НС да приеме закон за борба с корупцията.

Консенсус беше постигнат обаче наполовина. Управляващите отхвърлиха предложението на президента антикорупционната комисия да има разследващи функции, а председателят й да се назначава от държавния глава.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК