Ремонт безкрай: Сменят "перките" по "Графа" с нови ограничители

Собственици на търговски обекти в района ще заведат колективен иск заради дългите строителни дейности

02.04.2019 | 19:24 Редактор: Иван Берберов
Ремонт безкрай: Сменят

Два варианта за т.нар. "ограничители" за пешеходци по столичната улица "Граф Игнатиев" е избрал експертният съвет към главния архитект на София. 

Досегашните ниски пирамиди, които бяха сравнявани с "перки на акули", ще бъдат премахнати заради няколко инциденти с минувачи, които пострадаха при ненадейно спъване в тях. 

Избраните два модела могат да се монтират в плочите по пътното платно на "Граф Игнатиев" или да бъдат поставени между и по "перките" от бетон. 

Окончателният избор ще бъде обявен до 13 април, след като се направят проби на място. Междувременно стана ясно, че граждани собственици на търговски обект ще заведат колективен иск заради дългия ремонт на улиците и претърпените от тях щети.

Харесайте ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Ето защо Фандъкова е добър кмет - иска да се съобрази с всеки и когато столичани са недоволни се правят промени. Това е златна кметица, да знаете Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Фандъкова се съобразява с капризния столичанин, иначе и перките щяха да си останат. Това е кмет - да се вслушва в хорското мнение :) Сигнализирай за неуместен коментар