Цецка Цачева сама поиска прокурорска проверка на имота си

Борисов: Ще си понесем последствията. Създал съм тази партия, за да се бори с корупцията

22.03.2019 | 13:00 Редактор: Ралица Братанова
Цецка Цачева сама поиска прокурорска проверка на имота си

Цецка Цачева поиска прокуратурата и Антикорупционната комисия да проверят имота ѝ в луксозна сграда в столицата. Апартаментът е купен от същата фирма, продала имота на Цветан Цветанов. Цачева съобщи за поисканата от нея проверка в парламента.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти, както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", заяви Цачева.

Последните дни стана ясно, че според журналистическо разследване четирима представители от властта са си купили апартаменти на многократно занижени цени. Става дума за Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Ваня Колева и Вежди Рашидов.

Цветанов заяви, че ако е искал да крие нещо, нямало да закупи жилището си по прозрачен начин. 

"Искам да попитам дали след като приключи всичко, когато се установи, че всичко е в рамките на закона, дали някой ще ми се извини?", коментира той. 

Стана ясно, че през януари 2017 година от ГЕРБ са внесли поправки в Закона за устройството на територията, за които се смята, че обслужвали фирмата "Артекс". 

Промените касаят срока, който важи за разрешително на строежа - тези от първа и втора категория са валидни 10 години след започването на строителството, а не 5, както до онзи момент.

По думите на Александър Ненков е спорно дали законопроектът има отношение към конкретната фирма и поправката "Артекс" не звучи много коректно, а по-скоро подвеждащо. Според него фирмата не се е възползвала от закона.

Темата от Брюксел коментира и премиерът Бойко Борисов.

"Нашите последствия ще си ги понесем. Дали ще е петно, дали ще е белег - тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията", коментира Борисов.

Красимир Каракачанов заяви пред Bulgaria ON AIR, че въпреки скандалите с апартаментите на властта, управлението е стабилно. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК