Лавина от коментари: Ключови фигури от ГЕРБ с нови имоти на ниски цени

Цветан Цветанов определи нападките като атака преди вота и опорна точка на БСП

21.03.2019 | 16:00 Редактор: Тодор Петров
Лавина от коментари: Ключови фигури от ГЕРБ с нови имоти на ниски цени

Темата с имотите на ключови политици от ГЕРБ се премести в кулоарите на парламента. Вчера стана ясно, че Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов са се сдобили с апартаменти на доста ниски цени от строителна фирма "Артекс".

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова разкри, че прокуратурата проверява новия апартамент на Цветан Цветанов.

Самият Цветанов коментира създалата се ситуация, определяйки публикациите в медиите като поредна атака преди евровота през май.

"Има закони, които са спазени, има замяна, която съответства на българското законодателство. Има доплащане в сума по-голяма от квадратурата, която е като разлика. Нека да оставим тези, които могат да дадат правилния отговор. Тази тема е продължение на опорната точка на БСП", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Темата коментира и президентът Румен Радев. Той определи случилото се с апартаментите като сделка, която съвсем надхвърля обикновена имотна сделка.

"Няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от г-н Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, наложен от самия г-н Цветанов. Ако това не се случи, наистина може да имаме сериозен проблем. Поредното гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото", заяви държавния глава.

Темата с имотните сделки не бе подмината и от останали парламентарно представени партии. А Волен Сидеров дори сравни Цветан Цветанов с Хенри Кисиднжър заради дипломатическите му умения. 

От строителната фирма изпратиха официална позиция до медиите, в която се казва, че за компанията служебното положение и политическите пристрастия на клиентите им никога не са били приоритет. И заявиха, че дружеството няма нужда от политически тласък, за да прави бизнес.

Гледайте видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Поредните долни и фалшиви новини! Как да го коментирам?! Просто нямам думи, наистина Сигнализирай за неуместен коментар