Обрат при "Воля": Регистрираха се от втория път и спасиха кворума в НС

Вероизповеданията ще могат да разсрочват изплащането на задълженията до 10 години

15.03.2019 | 13:05 Редактор: Тодор Петров
Обрат при

Отново кворум на ръба в Народното събрание. Той беше осигурен от депутатите от "Воля", въпреки обявеното от тях вчера решение, че напускат парламента.

При първоначалния опит ГЕРБ и "Обединени патриоти" събраха 199 депутати и двама не достигнаха, за да започне парламентът да работи. Втората регистрация обаче беше успешна, тъй като от "Воля" се регистрираха и спасиха пленарния ден.

През следващата седмица ще се проведе среща на управляващите, които ще опитат да убедят депутатите от "Воля" да присъстват постоянно в пленарната зала и да не застрашават кворума. 

"Спасихме министър Каракачанов да ходи да търси лечение при ДПС. Стана ясно, че ние сме необходими. Предстоят разговорите в сряда и тогава ще видил дали българският парламент продължава да има нужда от "хапчетата" на Марешки или не", заявиха от "Воля".

Искрен Веселинов от ВМРО пък определи случващото се в кулоарите на Народното събрание като евтин цирк.

След като събраха кворум и започнаха работа, депутатите приеха промените на промените в Изборния кодекс по отношение на преференциалния вот. Единодушно залата подкрепи новото предложение на ГЕРБ и засега преференциите остават в стария си вид.

Народното събрание отхвърли предложенията на ДПС за Изборния кодекс, които засягат гласуването в чужбина, агитацията на майчин език и уседналостта.

Депутатите решиха още срокът, в който ще може да се отлага изплащането на задълженията на вероизповеданията, да бъде 10 години.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК