Лекарите от очната клиника във Варна подадоха колективна оставка

Причината е тежкото състояние на лечебното заведение

10.03.2019 | 13:42 Редактор: Василена Василева
Лекарите от очната клиника във Варна подадоха колективна оставка

Целият медицински персонал на Специализираната болница по очни болести във Варна е подал предизвестие за напускане. Причината – тежкото състояние на лечебното заведение. Ако не се намери решение за спасяване на болницата, тя ще затвори на 7 април.

Настоящият ръководител на общинското дружество д-р Руслан Тошев застана зад становището, че базата на болницата действително се нуждае от подобрения, но те могат да се случат с финансиране от страна на община Варна без да се извършва преструктуриране и предаване на управлението на МУ. 

Според общинския съветник Димитър Карбов, удачна възможност за развитие на лечебното заведение е публичното частно партньорство, като по този начин инвеститор да реализира интереса си и да се поднови базата. 

Колегата му Борислав Гуцанов обаче се противопостави на идеята. Според него по-разумното решение е болницата да премине към Медицинския университет. 

След дългото обсъждане проф. Групчева заяви, че оттегля отвореното писмо, което е внесла за състоянието на болницата, както и предложената концепция за развитие. 

И остана категорична - от началото на април персоналът напуска.

Харесайте ни във Facebook ТУК.